seks suami isteri 1

14 Step Yang Menjadikan Kehidupan Seks Suami Isteri Lebih Bermakna

Majoriti kebanyakan wanita akan bersetuju.

 

1. Mengapa kehidupan orgasme yang baik adalah sesuatu yang sihat.

Melakukan hubungan seks suami isteri bukan sahaja menyeronokkan, ia juga baik untuk anda. Setiap orgasme yang berlaku akan mengeluarkan hormon oxytocin, yang meningkatkan mood anda.

 

Ia boleh mengurangkan tekanan dan kemurungan, meningkatkan tahap keyakinan anda dan membantu anda tidur dengan lebih lena.

 

Tidur bersama juga membuatkan anda berasa lebih dekat dengan pasangan anda dan merangsang anda dan pasangan anda.

 

 

 

2. Berkomunikasi dengan pasangan anda

Menurut penyelidikan pasangan yang berkomunikasi antara satu sama lain tentang kehendak dan keinginan mereka mempunyai hubungan seks yang lebih baik dan lebih sihat.

 

Beritahu pasangan anda apa yang anda suka dan tidak suka. Kongsi fantasi dan keinginan anda. Jika anda terlalu malu untuk menyatakan fantasi anda, anda boleh menulis cerita atau jurnal dan memberikannya kepada pasangan anda.

 

 

 

3. Cuba sesuatu yang berbeza

Hidupkan kehidupan seks anda dengan kreativiti imaginasi anda sebagai pasangan. Sentuhan erotik boleh merangsang jantina suami isteri antara satu sama lain. Cuba posisi seks yang berbeza yang anda dan pasangan tidak pernah lakukan sebelum ini.

 

Berpakaian dalam kostum dan bermain sebagai watak (jururawat-doktor, koboi). Tukar kedudukan dari katil ke lantai, bilik mandi atau dapur. Menonton filem percintaan bersama boleh membuatkan anda dan pasangan anda terangsang.

 

seks suami isteri 2

 

 

4. Jadualkan masa untuk melakukan hubungan seks

Tidak kira berapa banyak anda ingin melakukan hubungan seks, kesibukan rutin harian anda boleh mengganggu anda dan pasangan anda. Jadi tetapkan masa, masa cinta anda ke dalam kalendar anda atau pemberitahuan telefon pintar anda.

 

Kemudian anda pasti tidak lupa dan anda akan mempunyai lebih banyak masa untuk bersama. Menetapkan tarikh memberi anda masa untuk membuat persediaan. Tempah percintaan anda beberapa kali seminggu atau seminggu sekali. Sentiasa memilih apabila anda tidak sibuk dan tidak letih.

 

 

 

5. Bersenam untuk kesihatan kelamin suami isteri

Bersenam meningkatkan stamina di atas katil dan menjadikan anda lebih bertenaga.

 

Senaman juga memberi anda badan yang lebih seksi, yang meningkatkan tahap keyakinan anda dan membuatkan anda berasa lebih seksi. Mulakan dengan senaman standard — 120 minit berjoging setiap minggu. Adakalanya bersenam juga menyebabkan wanita orgasme secara tidak sengaja.

 

 

 

6. Luangkan masa anda

Tidak kira sesibuk mana pun anda, seks adalah sebahagian daripada rutin yang anda tidak perlu tergesa-gesa.

 

Jangan lepaskan sentuhan manja. Setiap minit tambahan yang anda luangkan untuk menyentuh dan mencium antara satu sama lain boleh membantu anda dan pasangan yang terangsang menjadikan hubungan seks lebih menyeronokkan.

 

Apabila anda bercinta dengan cara yang santai, anda juga mendapat lebih banyak masa untuk diluangkan bersama pasangan anda. Ia bagus untuk perkembangan hubungan anda dan pasangan anda secara keseluruhan.

 

7. Gunakan pelincir jika perlu

Tubuh wanita secara semula jadi menghasilkan pelincir mereka sendiri, tetapi kadang-kadang ia berkurangan dengan usia.

 

Perubahan hormon sekitar masa menopaus boleh menyebabkan kekeringan faraj yang menyebabkan hubungan seks yang menyakitkan dan mungkin menyukarkan pancutan orgasme berlaku.

 

Pelincir berasaskan air adalah paling selamat digunakan dengan kondom. Anda boleh mendapatkan pelincir cinta di mana-mana farmasi atau kedai serbaneka 7-eleven.

Anda mungkin meminati : Minyak Ini

 

8. Jadilah penyayang

Tidak setiap saat romantis mesti berakhir dengan seks. Anda dan pasangan anda boleh mencari keseronokan dalam banyak cara lain.

 

Mandi bersama atau berikan satu sama lain urutan berahi. Buat sesi menyentuh di atas sofa. Sentuhan yang membuatkan pasangan anda orgasme. Beritahu pasangan anda bahagian mana yang anda ingin sentuh.

 

Atau sekadar berpelukan boleh memperbaiki hubungan percintaan anda dan membuatkan pasangan anda rasa lebih dihargai.

seks suami isteri 3
Sumber : Seks Suami Isteri

 

9. Bertenang

Seks adalah penghilang tekanan yang sangat berkesan, tetapi sukar untuk mendapatkan mood apabila anda dan pasangan anda sibuk atau tergesa-gesa.

 

Selepas rutin harian yang memenatkan, lakukan sesuatu yang menenangkan bersama untuk melegakan anda. Pasang lagu santai atau romantis. Amalkan senaman relaksasi seperti pernafasan dalam atau meditasi.

 

Kajian menunjukkan bahawa meditasi kesedaran membantu wanita menjadi lebih selaras dengan badan mereka semasa hubungan seks.

 

 

 

10. Senaman Kegel

Kegel menguatkan otot lantai pelvis yang menyokong pundi kencing anda. Mereka juga mengendurkan faraj menjadikan hubungan seks lebih selesa, melancarkan aliran darah, dan memudahkan untuk mencapai orgasme.

 

Untuk melakukan senaman mudah ini, hanya ketatkan dan kendurkan otot yang anda gunakan untuk menahan kencing. Dan ia bukan hanya untuk wanita. Lelaki yang mengamalkan senaman Kegel mempunyai ereksi yang lebih baik dan orgasme yang lebih berkesan.

 

seks suami isteri 4
Sumber : Senaman Kegel

 

 

11. Rancang percutian 1 hari 1 malam (mana puas)

Kadang-kadang anda perlu lakukan untuk menghidupkan semula kehidupan cinta anda dan pasangan anda dengan perubahan pemandangan, cuaca dan suasana.

 

Melancong bersama. Anda tidak perlu pergi jauh, pilih kawasan flora dan fauna, sungai atau gunung yang sesuai untuk menyemarakkan lagi perasaan cinta.

 

Matikan telefon bimbit anda dan fokus antara satu sama lain. Untuk menjadikannya lebih menarik, berpura-pura bahawa anda baru berkencan atau melakonkan situasi di mana anda adalah ejen perisikan yang bertugas.

 

Jadikan percutian anda bersama pasangan lebih menarik dan menyeronokkan

 

 

 

12. Jumpa doktor anda

Kadang-kadang penyelesaian untuk seks berkahwin yang lebih baik mungkin berkait rapat dengan ubat yang anda atau pasangan anda gunakan.

 

Sesetengah ubat, seperti anti-depresan dan ubat tekanan darah, boleh mengurangkan keinginan anda. Masalah juga boleh berlaku seperti penyakit jantung, kekeringan faraj, multiple sclerosis, atau kemurungan.

 

Jadualkan pemeriksaan untuk mengetahui sama ada sebarang masalah kesihatan boleh menjejaskan kehidupan seks anda. Jujurlah dengan doktor anda tentang masalah itu, supaya anda dan pasangan anda boleh menyelesaikannya.

 

 

 

13. Bercakap dengan ahli terapi seks

Ahli terapi seks ialah individu yang akan melihat jika ada sesuatu yang mengganggu anda di dalam bilik tidur.

 

Ahli terapi ialah ahli psikologi atau pekerja sosial berlesen yang boleh membantu masalah seperti kekurangan keinginan seksual, masalah untuk ereksi, atau masalah mencapai orgasme. Anda boleh berjumpa dengan ahli terapi sahaja atau dengan pasangan.

 

 

 

14. Apabila seks itu menyakitkan

Seks sepatutnya membuatkan anda dan pasangan berasa lebih baik, tetapi beberapa pergerakan yang salah semasa hubungan seks boleh menyebabkan anda atau pasangan anda kesakitan.

 

Perasaan seperti kulit terbakar atau kecederaan pada faraj, zakar patah mungkin jika anda menjadi terlalu kasar atau bergerak terlalu cepat.

 

Bertenang dan ketahui had anda untuk mengelakkan kecederaan semasa hubungan seks dan bahaya lain.

 

Hubungan intim yang sihat adalah apabila anda dan pasangan menghargai satu sama lain.

Apabila hubungan cinta tidak lagi hangat seperti malam pertama anda sebagai pasangan harus melakukan sesuatu untuk menghangatkan kembali hubungan cinta anda bersama.

 

Baca juga : Biji kelentit & 9 Jenis klimaks orgasme yang maksimum

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *